Παραλία Άγιος Πέτρος, Άνδρος
Τηλ.: 22820 72110
Φαξ: 22820 72111
Κινητό: 6987 172729
Email: info@allegria-andros.com

Δραστηριότητες

Activities

Στον παραθαλάσιο οικισμό Κάτω Αγίου Πέτρου όλα τα στοιχεία συνυπάρχουν προσδίδοντας έναν αέρα αρμονίας και ιστορίας σε κάθε γωνιά.

Η παραλία του έχει λάβει την τιμητική διάκριση της "Γαλάζιας Σημαίας" για τη χρυσή άμμο και τα πεντακάθαρα ρηχά νερά, καθιστώντας την ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Στην μία πλευρά υπάρχουν beach bar με ομπρέλες/ξαπλώστρες και σχολή θαλάσσιων σπορ που παρέχει τόσο μίσθωση εξοπλισμού όσο και μαθήματα για ηλικίες άνω των 7 ετών, ενώ η άλλη πλευρά ενδείκνυται για όσους αναζητούν περισσότερη ηρεμία. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται με τα πόδια (200 μέτρα).

Στο πίσω μέρος της παραλίας βρίσκονται παραδοσιακές ταβέρνες με τοπική κουζίνα και φρέσκο ψάρι, ένα αρτοποιείο και ένα σούπερ μάρκετ.

Ο παραθαλάσσιος οικισμός Κάτω Αγίου Πέτρου είναι κτισμένος αμφιθεατρικά, εμπνευσμένος από την τοπική αρχιτεκτονική, ενώ στην κορυφή της πλαγιάς δεσπόζει ο κυλινδρικός ομώνυμος Πύργος ύψους 20 μέτρων. Αποτελεί έναν από τους καλύτερα σωζόμενους Πύργους της Ελληνιστικής Περιόδου (4ο – 3ο π.Χ. αιώνα) που συναντάμε στις Κυκλάδες. Η πρόσβαση στον πύργο γίνεται μόνο με τα πόδια. Καλή πρόκληση για του λάτρεις της πεζοπορίας.

Σε όσους αγαπούν την πεζοπορία, η Άνδρος χαρίζει ενδιαφέρουσες διαδρομές, που διασχίζουν τοπία με πλούσια βλάστηση από πλατάνια, καρυδιές και βελανιδιές, με ρυάκια και μικρούς καταρράκτες, με παραδοσιακά καλντερίμια και κατάφυτες ρεματιές, φέρνοντας τον επισκέπτη σε επαφή με τη φύση. Το νησί διαθέτει δίκτυο με χαρακτηρισμένα μονοπάτια, συνολικού μήκους 85 χιλιομέτρων.

Για τους λάτρεις των καταδύσεων, τα ναυάγια, οι ύφαλοι, οι σπηλιές και η εντυπωσιακή βιοποικιλότητα, σας υπόσχονται την μοναδική εμπειρία ενός υποβρύχιου ταξιδιού στα μαγευτικά βάθη των θαλασσών της Άνδρου.
Τέλος, χρειάζονται αμέτρητες σελίδες για να περιγράψεις την πολιτισμική κληρονομιά, τα πρόσωπα και την κουλτούρα που συνθέτουν την προσωπικότητα της Άνδρου. Για αυτό άλλωστε έχει χαρακτηρισθεί ως η πολιτιστική πρωτεύουσα ολόκληρων των Κυκλάδων: αρχοντική και πολυπρόσωπη, τουριστική και άγνωστη συνάμα, το αναλλοίωτο νησί που δεν σταματά ποτέ να εκπλήσσει.

Κρατήσεις
X

Booking Form